MHCZ clubapp.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Actie H1.jpg Dames 1 23-24.jpg Heren 1 23-24.JPG Ballenmeisjes D1.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Luchtfoto header website.jpg D1-actie.jpg Hockeyballen.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Maatregelen COVID-19 bij MHCZ

29-9-2020  |  Update 29 september

Beste leden, ouders, vrijwilligers, medewerkers en gasten,

De strengere maatregelen die 28 september door de overheid zijn afgekondigd gelden per dinsdag 29 september vanaf 18.00 uur. De regionale aanpak heeft plaats gemaakt voor landelijke maatregelen. Dat betekent dat deze maatregelen vanaf heden gelden voor ALLE hockeyers, hockeyverenigingen, vrijwilligers en fans. Om te kunnen blijven hockeyen, hebben de medewerking nodig van alle betrokkenen. Daar zijn we dus samen verantwoordelijk voor.

Vanaf heden geldt het volgende regel-ABC (regels op alfabetische volgorde). Bij updates/wijzigingen wordt bovenstaande datum aangepast.

Bepreekruimtes
De twee bespreekruimtes Dummy en Scoop (boven) kunnen niet meer gebruikt worden door of gereserveerd worden voor teams. Alle bestaande reserveringen zijn hierbij geannuleerd. Teambesprekingen voor de wedstrijd kunnen op de accommodatie alleen nog buiten plaatsvinden.

Clubhuis / horeca
Vanaf 29 september moet het clubhuis/horeca drie weken gesloten blijven. Geplande teammaaltijden vervallen. Bidons vullen kan bij de buitenkraan naast het terras.

EHBO
Er is een EHBO-kit en blessure-ijs beschikbaar. Vraag ernaar bij de toezichthouder of op zaterdag bij de wedstrijdtafel.
Is er bij ernstige blessures een ambulance nodig? Bel 112. De aanrijroute voor veld 1 t/m 3 is via het toegangshek tussen het Miniveld en veld 3 (inrit bij de Outdoor Fitness richting de tennisclub). De toezichthouder opent het hek. De AED hangt binnen in het clubhuis tegenover de lift.

Kleedkamers
Kleedkamers en douches zijn niet meer beschikbaar. Kom dus omgekleed naar de wedstrijd of training.

Materiaal
De materiaalruimte en de keeperslockerruimte in het souterrain zijn geopend. Hier bevinden zich ook de gevonden voorwerpen.

Ouders/verzorgers
  • Informeer je kind(eren) over de geldende regels en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen;
  • Stem met je kind je contactgegevens af zoals 06-nummer (bv op een briefje in de jaszak);
  • Als ouder/verzorger heb je geen toegang tot de accommodatie van MHCZ. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training en/of wedstrijd van jouw kind(eren). Lees ook de informatie bij toeschouwers;
  • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, begeleiders en aanwezige vrijwilligers;
  • Ieder Jongste Jeugdteam (dus t/m E) kiest uit de ouders 1 begeleider. Deze ouder begeleidt het team op trainingsdagen vanaf het parkeerterrein naar het trainingsveld en direct na afloop van de training weer terug naar het parkeerterrein. Deze ouder blijft tijdens de training in de buurt van het team (niet op het veld) en begeleidt indien noodzakelijk bij de toiletgang en bij onverhoopte blessures. Voor deze persoon geldt ook dat de regels nageleefd moeten worden. Omdat bij de Kabouters en de trainingsgroep geen sprake is van vaste teams, stemt de Jongste Jeugdcommissie deze procedure via e-mail af met de ouders. Jongste Jeugdteams verzamelen voorafgaand aan de training op het parkeerterrein. We hebben royaal de ruimte in het Van Tuyllpark, dus maak daar gebruik. Vanaf het parkeerterrein worden de spelers van het team door de begeleider naar het trainingsveld gebracht. De ouders spreken per team met elkaar af waar op het parkeerterrein de kinderen direct na de training weer worden opgehaald.
  • Ouders die hun kind naar de club brengen, zetten hun kind af op het parkeerterrein. LET OP: Er geldt een stopverbod langs de hele stoeprand vanaf het zwembad tot aan de ingang van MHCZ. Team Handhaving komt regelmatig langs, riskeer geen boete en parkeer gewoon in een parkeervak. Spreek af waar je je kind direct na afloop van de training of wedstrijd weer ophaalt.

Toeschouwers
Toeschouwers zijn de komende drie weken niet toegestaan op sportaccommodaties. Het doel van de maatregel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Dat betekent:
  • Ouders mogen niet meer op de accommodatie komen om naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) te kijken. De coach(es) en manager(s) begeleiden de spelers tijdens wedstrijden;
  • Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!
  • Als kinderen sporten op onze eigen accommodatie voor een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
  • Leden die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk na de training/wedstrijd de accommodatie verlaten.

Tips: 1. MHCZ ligt in het Van Tuyllpark. Daar kun je als ouder terwijl je kind hockeyt een wandeling maken of een rondje hardlopen. Er is zelfs een Outdoor Fitness naast onze accommodatie. 2. De club is gelegen naast het station Van Tuyllpark en 1 halte verwijderd van station Lansingerland-Zoetermeer; reizen met openbaar vervoer is ook een optie. Zie pagina adres en route voor meer informatie.

Toezichthouders
Er is tijdens openingstijden op ieder moment tenminste 1 toezichthouder/aanspreekpunt aanwezig. Deze is herkenbaar aan een gekleurd hesje.

Toiletten
Toiletten zijn bereikbaar via de hoofdingang van het clubhuis.

Trainingen
Alle trainingen gaan door volgens het trainingsschema. Leden die klaar zijn met hun training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk na de training de accommodatie verlaten.

Wedstrijden thuis en uit
De competitie gaat door zoals gepland door de KNHB. Toeschouwers zijn de komende drie weken niet toegestaan. Leden die klaar zijn met hun eigen wedstrijd worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk na de wedstrijd de accommodatie verlaten. 
Bij uitwedstrijden zal er vaker met elkaar meegereden worden. Vanaf 13 jaar wordt het dragen van mondkapjes ten zeerste aangeraden. Speel je een wedstrijd bij een andere club? Informeer je dan tijdig over de daar geldende regels via de website van de desbetreffende vereniging, deze kunnen namelijk anders zijn dan bij ons.

Wedstrijdtafel
Op zaterdagen is de wedstrijdtafel bemenst door één van onze gastvrouwen of -heer. De wedstrijdtafel is te bereiken via de deur bij het terras. Op zondag is er geen wedstrijdtafel. Kijk daarom van tevoren in het wedstrijdschema op welk veld je speelt/fluit. De veldindeling is te vinden op de website onder contact/adres-route.


Herhaling van regels die van kracht blijven

Registreren
Iedereen vanaf 13 jaar die ons complex wil betreden moet (iedere keer opnieuw) de gezondheidscheck doen en zich registreren d.m.v. de QR-code of via www.mhcz.nl/registratie. Dat kun je ook van tevoren doen voordat je naar de club komt. Help elkaar en anderen hierbij als dat nodig is. Gegevens worden twee weken bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD en daarna automatisch gewist.

Regels 1½ meter afstand
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen.
  • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar

Alleen tijdens de wedstrijd of training (sportbeoefening) is dat niet noodzakelijk:
  • Normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd of training toegestaan voor alle leeftijden.
  • Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de dug-out, in de kleedkamer en in het clubhuis. Denk er ook aan als er teamfoto’s e.d. worden gemaakt, daar is wat extra creativiteit voor nodig.

Op het veld
Voor aanvang van de wedstrijd kan de gebruikelijke toss plaatsvinden, met inachtneming van de afstandsregels. Op dit moment raadt de KNHB voor alle leeftijden de line-up en shakehands af en adviseert de teams zich te laten opstellen waarna de scheidsrechter de wedstrijd kan starten. Bij de huddle moet vanaf 18 jaar 1½ meter afstand worden gehouden.
De KNHB heeft de scheidsrechters gevraagd toe te zien op het naleven van de regels, zie ook de Corona-update op onze website/clubapp.
Bij gedeeld gebruik van cornermaskers wordt geadviseerd deze steeds tussendoor te ontsmetten. Bij iedere dug-out staat een extra bankje om te gebruiken indien er te weinig ruimte is om afstand te kunnen houden (vanaf 18+).

We moeten het samen doen
Het naleven van de regels en richtlijnen heeft impact en is een extra zorg. Maar we willen ook allemaal graag onze sport blijven uitoefenen op een veilige manier. Dat kan alleen als iedereen zich aan de regels houdt en zijn/haar gezond verstand gebruikt. Help elkaar daarbij alsjeblieft.

Check regelmatig de Corona-update op de clubwebsite/clubapp voor nieuwe en aanvullende informatie.

Vragen of opmerkingen
Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen, dan kun je een bericht sturen naar [email protected].

Namens alle leden, vrijwilligers, medewerkers heel erg bedankt voor je medewerking en heel veel plezier en succes op het veld!

Bestuur MHC Zoetermeer