Luchtfoto header website.jpg Actie H1.jpg Dames 1 23-24.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg MHCZ clubapp.jpg Hockeyballen.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Heren 1 23-24.JPG D1-actie.jpg Ballenmeisjes D1.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Kick-Off Zaalhockey 27/11

20-11-2019  | 
Vanaf 19 november staat onze Sweet Lake Hockey Dome weer op de accommodatie en op 7 december start de zaalcompetitie. Om managers, coaches, trainers en ouders zo goed mogelijk voor te bereiden op het zaalseizoen, organiseren de vrijwilligers van de zaalcommissie en arbitrage in november weer een aantal informatieve bijeenkomsten die betrekking hebben op specifieke onderdelen van het zaalhockey. 
MHCZ neemt dit jaar deel aan de zaalcompetitie met maar liefst 87 teams! Het trainingsschema staat inmiddels gepubliceerd op de website en clubapp, de poule-indelingen zijn bekend en het wedstrijdprogramma staat vrijdag 22 november in de standenmotor. Vanaf maandag 25 november gaan we met een aantal zaalteams, die geen veldcompetitie meer hebben, in de zaal trainen.

Week van 25 november
De junioren & jongste jeugd teams blijven deze week nog gewoon op het veld trainen. De senioren zaalteams staan wel ingeroosterd in de zaal en dus niet meer op het veld. 

Op maandag 25 november trainen de keepers die training krijgen van Goalie Works in de zaal i.p.v. op het veld. Zorg dus dat je al je bandjes en hoezen op tijd hebt opgehaald bij de materiaalcommissie, anders kan je niet meedoen aan deze training. 

Woensdag 27 november as. om 20:00 uur is er een zaalhockey kick-off voor managers/coaches en aanvoerders. Dan beantwoorden we graag alle praktische vragen over het zaalseizoen, zoals het regelen van scheidsrechters, wat te doen als het slecht weer is en natuurlijk het digitaal wedstrijdformulier. Van ieder zaalhockeyteam zien we deze avond graag tenminste 1 vertegenwoordiger. 

Voorafgaand aan de kick-off bijeenkomst worden de zaalballen-tassen en de verplichte keepers-zaal accessoires uitgereikt aan alle zaalteams. Dit jaar moet ieder zaalteam een tas met ballen komen ophalen, deze tas is zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden te gebruiken. De borg voor deze tas met zaalballen is 50 euro. Let op: In deze tas zitten alleen ballen. Hesjes en pionnen kunnen desgewenst uit de eigen teamtas met veldmateriaal worden gehaald. Dit jaar is er dus geen tas met zaalhockeyballen af te halen bij de bar voor trainingen in de Sweet Lake Hockey Dome.
Via de MHCZ-app kunnen coaches/managers/trainers de 50 euro borg van te voren betalen (kijk bij 'evenementen'). Graag bij de opmerkingen het team vermelden! Zaalhoezen & bandjes voor keepers zijn ook op 27 november verkrijgbaar. De tassen, hoezen en bandjes kunnen deze avond worden opgehaald tussen 18:30 -19:45 uur in het clubhuis.

Junioren en of jongste jeugd teams die deze week al een keer in de zaal willen oefenen, kunnen hiervoor zaalcapaciteit aanvragen via [email protected].


Vanaf maandag 2 december  trainen alle zaalteams in de zaal en niet meer op het veld. 

Op dinsdagavond 3 december om 19:15 uur organiseren de vrijwilligers van arbitrage een uniek scheidsrechters café in het clubhuis. We hebben we internationaal scheidsrechter Maarten Boxma weer bereid gevonden om de zaal-editie van het MHCZ scheidsrechter-café te leiden. Daarna kunnen alle deelnemers hem ook live in actie zien, want aansluitend om 20.30 uur fluit Maarten een oefenwedstrijd van MHCZ Heren 1 in onze eigen fraaie Sweet Lake Hockey Dome. Kortom: een uniek en leerzaam scheidsrechters café!

Tijdens zijn interactieve presentatie geeft Maarten veel tips & tricks hoe je als scheidsrechter vastberaden en effectief kunt fluiten in de zaal. De vernieuwde zaalregels komen uiteraard aan bod, daarnaast is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Zoals bekend, moeten zaalteams iedere wedstrijd 1 eigen scheidsrechter meenemen. Er zijn ouders/leden die voor het eerst in de zaal gaan fluiten, terwijl anderen het al vaker hebben gedaan. Voor beide is deze avond een goed moment om de kennis van zaalhockey aan te scherpen. Uiteraard zijn geïnteresseerden van andere clubs ook van harte welkom! De toegang is gratis.
 
In de tussentijd al vragen? Stel ze gerust via [email protected] of [email protected]

Veel plezier en succes komend zaalseizoen!
De vrijwilligers van Zaalhockey en Arbitrage