Afbeelding MHCZ App 2019-klein.jpg Heren 1 team header website.jpg Luchtfoto header website.jpg H1 actiefoto 2021 header website.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Herfstbladeren header website.jpg Dames 1 team header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Ballen.jpg D1 actiefoto 2021 header website.jpg
 
 

Kennismaken met hockey

Wil je weten of hockey iets voor jou is? Wij hebben verschillende mogelijkheden om dat te ontdekken.

1. Kennismakingscursus hockey voor 4-13 jarigen
2. Snuffellidmaatschap voor jeugd
3. Snuffellidmaatschap Trimhockey voor volwassenen


1. Kennismakingscursus hockey voor 4-13 jarigen
Twee keer per seizoen (september/oktober en mei/juni) organiseert MHCZ op de eigen accommodatie een kennismakingscursus van drie lessen voor 4-13 jarigen. De kids worden op leeftijd ingedeeld in groepjes. We hebben een team van enthousiaste trainers die met veel plezier de groepjes begeleiden. We gaan basistechniek oefenen en hockeyspelletjes doen. En natuurlijk ook een partijtje spelen.
Misschien heb je een enthousiast vriendje of vriendinnetje. Vraag die gezellig mee, dan zorgen we dat jullie bij elkaar in het groepje komen.

De data voor de volgende cursus
Zondag 19 september - 26 september - 3 oktober 2021

Tijden
4/5 jaar: 12.30 - 13.30 uur
6/13 jaar: 13.45 - 14.45 uur

Kleding en uitrusting
Deelnemers aan de kennismakingscursus adviseren we comfortabele sportkleding te dragen aangepast aan de weersomstandigheden en sportschoenen. Een hockeystick kan je bij ons lenen.

Kosten
De deelnamekosten bedragen €15,- voor 3 lessen. We hebben sticks te leen gedurende de lessen, maar je mag natuurlijk ook zelf een stick meebrengen. Deelnemers die een bitje of scheenbeschermers willen dragen, moeten daar zelf voor zorgen. Bij de bar in het clubhuis is een basis-bitje te koop voor €5.

Aanmelden
Aanmelden voor de kennismakingscursus gaat online via kennismakingscursus.nl

Voor meer informatie over de cursus 4-13 jaar en voor aanmeldingen na de sluitingsdatum, kun je mailen naar Natalie de Leeuw Duarte

Aanmelden als lid bij MHCZ
Informatie over het lidmaatschap van hockeyclub MHCZ, contributie en inschrijven vind je op deze website onder het kopje lidmaatschap.


2. NIEUW! Snuffellidmaatschap voor jeugd
Met ingang van seizoen 2021-2022 is het mogelijk om, naast de kennismakingscursus, gedurende het hele seizoen van een Snuffellidmaatschap gebruik te maken. Dit houdt in dat je een maand lang (4 weken) kunt trainen om te ontdekken of hockey echt iets voor jou is. Dit kan voor maximaal 3 maanden.

Op dit moment wordt de administratie ingericht om aanmeldingen voor het Snuffellidmaatschap te kunnen registreren. Zodra dit gereed is, maken we dat bekend bij de nieuwsberichten op de website.
Tot die tijd kun je contact opnemen met de organisatie door een bericht te sturen naar: [email protected]

3. Snuffellidmaatschap Trimhockey (volwassenen)
Heb je altijd al willen meepraten over de hockeyskills van je zoon, dochter of bekende die het altijd over hockey heeft? Heb je vroeger gehockeyd en wil je het weer oppakken? Dan is Trimhockey misschien iets voor jou, ook als je geen hockeyervaring hebt.

Trimhockey is landelijk razend populair. Bij MHCZ hebben we zo’n 100 trimmers en horen daarmee tot de grotere clubs in de regio. We trainen op maandagavond of zondagochtend en nemen met diverse teams deel aan de Haaglanden Competitie op doordeweekse avonden. 

Gezelligheid voor, tijdens en na afloop van trainingen en wedstrijden is een van de belangrijkste aspecten van het trimhockey. Trimhockey is een leuke en laagdrempelige vorm van hockey waarbij gezelligheid en plezier voorop staan. De trainingen en wedstrijden zijn gemengd, dus mannen en vrouwen spelen samen. 

Training
Trimhockey is voor zowel mannen als vrouwen van (meestal) 30+ die het leuk vinden om (bijna) het hele hockeyseizoen buiten te sporten zonder verplichting om echt iedere week te verschijnen. Ervaring en conditie zijn niet belangrijk, er doen zowel ervaren hockeyers als beginners mee. Dat maakt de trainingen gevarieerd en leuk, zo kun je wat van elkaar leren.
Trainingen worden door vaste trainer(s) verzorgd: na een korte inloopsessie volgen hockeyoefeningen en vaak wordt er afgesloten met een partijtje. Na de training of wedstrijd ben je van harte welkom voor een drankje aan de bar.

Trimhockeycompetitie
Als je het leuk vindt, kun je ook meedoen aan competitiewedstrijden tegen trimhockeyteams van andere clubs, de Haaglanden Competitie. Jaarlijks is er een terugkerend toernooi op MHCZ en kan er worden deelgenomen aan toernooien op andere clubs. Deelname aan de competitie is facultatief. Iedereen die dat wil kan meedoen aan een wedstrijd of toernooi, ongeacht zijn/haar niveau. De sport en de gezelligheid staan voorop. 

Trainingstijden
Trimhockeyen kun je bij MHCZ op de volgende momenten:
  • Maandagavond van 20.30 - 22.00 uur
  • Zondagochtend van 10.30 – 12.00 uur 

Interesse in trimhockey?
Met ingang van seizoen 2021-2022 bieden we gedurende het hele seizoen het Snuffellidmaatschap aan. Dit houdt in dat je een maand lang (4 weken) kunt trainen om te ontdekken of Trimhockey echt iets voor jou is. Dit kan voor maximaal 3 maanden.

Op dit moment wordt de administratie ingericht om aanmeldingen voor het Snuffellidmaatschap te kunnen registreren. Zodra dit gereed is, maken we dat bekend bij de nieuwsberichten op de website.
Tot die tijd kun je contact opnemen met de Trimhockey-organisatie door een bericht te sturen naar: trimhockeykennismaki[email protected]